Tigai - Pagina 5
Descriere Tigai
Tigaile au evoluat mult in ultimii ani, oferind beneficii precum prepararea unui adevarat gratar in propria bucatarie, avantaj oferit de catre tigaia grill. Atunci cand vremea este nefavorabila, aceasta tigaie cu striatii inaltate, sub forma liniilor de gratar, cu 1-2 centimetri intre ele, ofera sansa de a prepara delicioase feluri de mancare pentru tine si oaspetii tai.
Tigaile glazurate cu un strat de ceramica au marele beneficiu de a transmite caldura uniform, insa necesita o atentie sporita in a pune suficient ulei, pentru ca mancarea sa nu se lipeasca de tigaie.
Tigaia de tip wok isi are originile in bucataria din Asia si ofera avantajul de a avea mancarea preparata intr-un interval de aproximativ 5 minute, pentru ca beneficiaza de o flacara mare, in mod obisnuit. Oferta de astfel de tigai este bazata pe materiale precum aluminiu, fonta sau otel.
Este o tigaie utilizata in general, in scop profesional, atunci cand ai localul plin de clienti care isi doresc sa le soseasca felul de mancare cerut, cat mai repede. Atunci cand e utilizata in scop casnic, e bine ca dimensiunile acesteia sa nu fie la fel de mari, pentru a nu reincalzi apoi mancarea de mai multe ori.
Tigaile din fonta au un punct tare dus la un nivel rar intalnit, rezista foarte mult. Acestea sunt precum vinul vechi, pentru ca vechimea sa ii sporeste gradul de anti aderenta.
Pentru oaspetii din noaptea de Revelion, pentru masa de Craciun sau de Paste, recomandam utilizarea fie a unei astfel de tigai, fie a unui alt recipient de gatit caruia ii poti pune un capac din fonta. Friptura, mai ales bucatile mari de carne pot fi gatite in mod optim in acest mod.
Daca folosesti o tigaie buna pe o plita cu inductie, beneficiile sporesc, pentru ca practic, nu se pierde caldura mai deloc, mancarea fiind astfel, preparata intr-un mod optim.
Daca vorbim despre un mod de incalzire bazat pe gaz, atunci tigaia wok anterior prezentata reprezinta o solutie potrivita, mai ales pentru situatiile in care ai nevoie sa prepari mancarea intr-un timp foarte rapid.
Tigaile considerate potrivite pentru majoritatea gospodariilor, de catre specialistii din domeniu, sunt cele de 28 cm. Totusi, indiferent ca vorbim despre o tigaie mai mare de atat sau de una mai mica, acestea pot fi solutia pentru tine, in functie de nevoile proprii. De exemplu, o tigaie micuta, din inox, te poate ajuta sa ai parte de o alimentatie sanatoasa, in contextul unui ritm zilnic agitat si pe fuga.
Tigaile adanci, considerate si neaderente sunt tigai compatibile cu mai multe surse de caldura, inclusiv cu cele din categoria de inductie.
Astfel, indiferent de tipul tigaii analizate, daca aceste oferte pot aduce clientilor produse ieftine, promotii, transforma aceste produse in repere din ce in ce mai cautate, mai ales in mediul online.