Politica de returnare - ITGalaxy.ro

Termeni si conditii pentru returnarea produselor

 

      Confortul cumparaturilor online se transforma pentru multi dintre noi intr-o necesitate ce vine insotita si cu extrem de multe beneficii.

Castigam timp, bani, avem posibilitatea alegerii dintr-un numar foarte mare de produse, le putem compara specificatiile tehnice, putem viziona o multitudine de imagini foto sau video despre aceste produse, putem citi recenziile altor cumparatori, beneficiem de conditii de transport extrem de avantajoase.

Insa, se poate intampla, ca si dupa o cautare amanuntita, masuratori sau orice alte criterii pe care le-am luat in considerare atunci cand am luat decizia de cumparare, odata ajunse acasa produsele comandate, sa ne dam seama, ca nu sunt cele pe care le-am dorit sau aveam nevoie!

Nu trebuie sa regretam, ci doar sa citim cu atentie conditiile de retur de mai jos, inainte de a cumpara.

Din experienta de 11 ani in comertul online, am inteles ca in majoritatea cazurilor in care se solicita returnarea produselor, apar neintelegeri privind utilizarea, intelegerea sau pur si simplu, asteptari diferite.

Pentru returnarea unui produs este nevoie sa umezi urmatorii pasi:

 1. Te asiguri ca ai pus produsul in ambalaj-ul original cu toate accesoriile, astfel incat coletul sa fie in aceeasi stare in care l-ai primit.
 2. Ambalezi coletul suplimentar astfel incat sa te asiguri ca el va ajunge in buna stare la noi.
 3. In colet trebuie sa se afle: Produsul/produsele, Factura, Certificat de Garantie si ar fi util dar nu obligatoriu o scurta descriere cu un motiv pentru care soliciti returnarea.
 4. Iei legatura cu orice firma de curierat, insa te asiguri ca pui valoare declarata coletului (asiguri coletul) si bifezi optiune deschidere colet. Atentie toate coletele fara valoare declarata si fara optiune deschidere colet activa vor fi refuzate. Livrarea trebuie sa fie de acelasi tip, adica door to door! NU colaboram cu POSTA ROMANA!
 5. Trimiti coletul la adresa str Turturelelor nr 52, Sector 3, Bucuresti in atentie Departamentului Service si Retur. Costul transportului este in datoria dvs ca si client.
 6. Recomandat este ca odata cu trimiterea coletului sa trimiteti si un mail catre service@itgalaxy.ro in care sa anuntati intentia de returnare.

 

 1. Pentru produsele achizitionate online/telefonic:

Produsele achizitionate online se pot returna conform Ordonantei de Urgenta nr. 34 din 2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesie fizica a produsului, sau in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.  

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, insotit de eventualele accesorii/cadouri cu care a fost livrat. In cazul electrocasnicelor mari (aparate frigorifice, masini de spalat vase, aragazuri, hote incorporabile, masini de spalat rufe, uscatoare de rufe etc) trebuie foarte bine ambalate astfel incat returnarea sa se poata face in siguranta.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la receptia produsului care a facut obiectul vanzarii.

Orice colet trimis pentru returnare trebuie trimis cu optiunea "Deschidere colet" si valoare asigurata. Trimiterea coletelor fara optiunea "Deschidere colet" si fara valoare asigurata duce la refuzarea coletului.

ITGalaxy.ro nu colaborareaza cu POSTA ROMANA, va rog nu trimiteti produse prin Posta ele nu vor fi  ridicate de la oficiile postale.

In cazul returnarii produselor conform Ordonantei de Urgenta 34 din 2014, din suma de rambursat se vor retine cheltuielile de expeditie si manipulare.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou ( folosit, zgariat, lipsa ambalajului ), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa intre 10% si 70% pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil), sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. In cazul in care gradul de deteriorare duce la imposibilitatea utilizarii produsului(ecran spart, placa de baza torsionata, etc) nu vom accepta returnarea produsului.

Acesta clauza se aplica conform Ordonantei de Urgenta nr. 34 din 2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in Ordonanta de Urgenta nr. 34 din 2014, Articolul 2.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea mailului automat de primire a acestei comenzi.

Momentul incheierii contractului este acelasi cu momentul semnarii facturii sau al documentului de primire.

         2. Pentru produsele ridicate de la sediul ITGalaxy.ro:


In primul rand, este bine sa stii ca doar produsele comandate online si platite pe ITGalaxy.ro pot fi returnate in termenul de 14 zile de la cumparare. Nu se pot returna produsele prin care ai apelat la serviciul Rezervare Online si pe care le-ai platit la ridicarea din showroom.

In al doilea rand, te poti razgandi doar cu conditia sa cumperi in calitate de persoana fizica. Asadar, in cazul in care faci achizitii pentru o persoana juridica si documentele ce insotesc comanda din magazinul online (de exemplu, factura fiscala, garantie, aviz de insotire etc.) sunt emise pe numele acestei persoane juridice, produsul respectiv nu va putea fi returnat.

Credem ca oricine poate sa se razgandeasca in privinta unei comenzi. Dar nu credem in razgandirile nesfarsite. Vom refuza returul in situatia unor practici abuzive, de solicitari repetate de retur.

         3. Returnarea produselor cu defecte:

Puteti solicita returul de produse si pentru urmatoarele situatii:

 • Produse nefunctionale in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari.

Daca produsul primit este nefunctional in primele 48 de ore de la receptia efectiva,  ridicarea de la sediul ITGalaxy sau receptia la domiciliu prin curier - puteti reclama acest lucru si solicita inlocuirea produsului. Schimbarea produsului se face dupa constatarea defectului de catre un service autorizat si in limita stocului ITG Online SRL.

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor si sa solicitati curierului completarea unui proces verbal in care veti mentiona motivul refuzului (colet deteriorat).

 • Produse livrate gresit

Daca vi s-a livrat un alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si cheltuielile de expeditie si manipulare ale produsului corect vor fi suportate de ITGalaxy.ro.

         4. Returnarea produselor in afara prevederilor legale:

      Cererile de retur ce depasesc perioada de 14 zile calendaristice se vor trimite doar pe e-mail, la adresa service@itgalaxy.ro. Cererile vor fi analizate de catre Departamentul Retur, iar termenul de raspuns este de 72 de ore lucratoare. In cazul in care o cerere peste perioada de retur va fi acceptata, ea va contine automat o penalizare la valoarea produsului situata intre 5% si 100%.


ATENTIE! !
     In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului sau perceperea unei penalizari.

In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional, sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris pe adresa de mail: service@itgalaxy.ro,  sau prezentarea la sediul ITGalaxy cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

    5. Returnarea contravalorii

Termenul de returnare al banilor, pentru cererile aprobate, este de maxim 14 de zile calendaristice de la data aprobarii returului.

In cazul in care a fost aprobata cererea de retur si clientul doreste restituirea sumei de bani, suma va fi transferata in contul bancar indicat de catre client in cererea de retur, in termen de 14 zile de la aprobare, aceasta plata reprezentand contravaloarea produsului asa cum a fost ea inscrisa in documentul fiscal ce probeaza achizitia.

 

    6. Politica pixelilor morti

Datorita limitarilor tehnologice, nu sunt considerate defecte displayurile care prezinta 3-5 pixeli defecti conform standardului de calitate international ISO 13406-2 clasa II.

  Alte mentiuni legate de returnarea produselor:

     Returnarea produselor la sediul ITGalaxy se va face doar in intervalul: Luni-Vineri intre orele 10:00-17:00.  

Va recomandam expedierea prin curier.

NU se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii (conform art. 16 OUG 34/2014 ).

 • Produse aduse pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti). 
 • Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
 • Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului sunt deteriorate sau lipsesc;
 • Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate;
 • Echipamente cu licente OEM activate sau desigilate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
 • Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
 • Echipamentele protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce impiedica aducerea dispozitivului la starea initiala din punct de vedere software;
 • Electrocasnice de mari dimensiuni: aparate frigorifice, masini de spalat vase, aragazuri, hote incorporabile, masini de spalat rufe, uscatoare de rufe.
  Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, sigilat si insotit de eventualele accesorii/cadouri cu care a fost livrat. Inainte de a trimite coletul este necesar sa faceti poze doveditoare cu ambalarea corecta a produsului. Pozele pot fi trimise pe service@itgalaxy.ro
 • Aparatele de aer conditionat care au fost montate, aparatele de bucatarie care au fost folosite, masinile de calcat care prezinta urme de utilizare (zgarieturi pe talpa, urme de calcar, etc.), aspiratoarele care au fost folosite.
 • Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator - anumite produse din categoria INGRIJIRE PERSONALA care se folosesc pentru igiena / ingrijire corporala.

Produse ce se pot returna doar sigilate:

 • Licente software, Jocuri PC & Console, Filme, Muzica (toate produsele livrate pe suport digital: CD/DVD);
 • Consumabile (acumulatori, cartuse imprimanta, etc);
 • Produse pentru igiena intima (absorbante, irigatoare,rezerve periute de dinti, etc.) si igiena dentara (periute de dinti, irigatoare bucale etc.); 
 • Produse pentru copii si nou-nascuti (scutece si hrana, igiena si îngrijire etc.);

 

 • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 09.09.2020