Proiecte umanitare ITGalaxy - ITGalaxy.ro

Intotdeauna am sustinut ca la baza oricarui business, trebuie sa existe ideea de a returna comunitatii o parte din succesul tau. Astfel, de-a lungul timpului ITGalaxy s-a implicat activ atat in desfasurarea cat si in sponsorizarea proiectelor umanitare. Alaturi de organizatii umanitare precum “Asociatia Sansa Ta” ITGalaxy si-a dorit sa amelioreze situatiile defavorabile in care s-au gasit cei mai putin norocosi.

In anul 2007 prin intermediul emisiunii TV “Surprize, Surprize” am aflat de situatia grea in care se gaseste un copil diagnosticat cu sindromul ADHD. Din dorinta de mai bine, sperand ca gestul nostru va ajuta, am oferit o consola Nintendo WII familiei respective. Bucuria copilului si felul in care si-a manifestat bucuria, ne-a convins ca am reusit ce ne-am propus. Acest eveniment, a fost punctul de plecare pentru viitoarele proiecte si campanii in care compania ITGalaxy a fost implicata.

Sfarsitul anului 2012, ne-a oferit prilejul de oferi sprijinul nostru Asociatiei de Consiliere Suportiva Bunul Samaritean. In colaborare cu elevii de la Scolile Andrei Muresanu, Nicolae Iorga si Liceul de Arta Carmen Sylva din Ploiesti a fost organizata o vizita la Azilul de batrani de la Mislea, prilej cu care au fost impartite cadouri si a fost organizat un concert de colinde.

Primul proiect in care ITGalaxy a fost implicata alaturi de alti parteneri sau companii a fost proiectul  ,,Sa crestem sperante impreuna” proiect prin care se dorea constructia unui camin pentru o familie defavorizata. Alaturi de 15 voluntari si cu sprijinul financiar al participantilor, proiectul a fost finalizat cu succes, in prezent familia Mandru beneficiind de o locuinta prevazuta cu toate utilitatile de baza, existand planuri pentru constructia a inca 4 locuinte similare. Suntem mandri de reusita si speram sa putem sustine si pe viitor proiectele asociatiei “Sansa Ta”.

 

Sustinem educatia si simtul civic, sustinem elevii cu rezultate bune la scoala dar cu o situatie materiala precara. De asemenea ne dorim ca fiecare copil sa poata zambi, chiar daca provine dintr-un centru de plasament sau dintr-o familie defavorizata. Din acest motiv in vara anului 2013 alaturi de companiile Niro Group, Fratelli, RINF si alte persoane fizice si juridice ne-am implicat in sustinerea proiectului “Tabara din viata ta” organizat sub patronajul asociatiei “Sansa Ta”. Scopul proiectului a fost adunarea de fonduri pentru organizarea taberelor la care sa participe copii cu rezultate excelente la invatatura sau copii care provin din centre de plasament si familii cu o situatie financiara grea. Proiectul a fost incununat de succes, peste 150 de copii beneficiind la Moeciu in perioada 06-11 august 2013 de prima lor tabara educativa. Intentionam sa sustinem si pe viitor acest proiect cu speranta reala ca un numar cat mai mare de copii vor avea sansa de a se bucura intr-un mediu placut, de natura.

Tot in anul 2013, alaturi de Asociatia Studenteasca AMICUS, Şcoala Nr. 17 "Pia Bratianu", Scoala internationala “Mark Twain”, Olga Gudynn, scoala Ioan Luca Caragiale si Lauder Reut ne-am implicat in Campania “O sansa calda” prin intermediul careia se dorea ameliorarea situatiei pentru persoanele fara adapost. Prin donatii, voluntariat si sponsorizari, s-a reusit oferirea de alimente, haine si bauturi calde pentru un numar de peste 900 de persoane din diferite zone ale orasului Bucuresti,campania urmand a fi reeditata in fiecare an cu dorinta de a extinde numarul de persoane care beneficiaza de aceste ajutoare.

 “Zambetul din cutie” proiect initiat de “Asociatia Sansa Ta”, proiect la care au mai participat Colegiul National “Mihai Viteazu”, Şcoala Nr. 17 "Pia Bratianu", Colegiul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul National “Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Olga Gudynn International School, Şcoala Nr. 11 "Ion Heliade Radulescu”, The Lauder-Reut Educational Complex, Scoala Nr. 45, Scoala “Jean Monet”, Colegiul German “Goethe”, Colegiul National Dinu Lipatti, Scolile Generale 80, 81, 88, 195, ,,Federico García Lorca si ,,Alexandru Ioan Cuza''', Mark Twain International School Bucharest, s-a bucurat la randul sau de atentia noastra. Si de aceasta data, s-a dorit ajutarea copiilor din centre de plasament sau a celor care provin din familii sarace, prin organizarea si sustinerea unui concert.  Evenimentul s-a desfasurat in beneficiul copiilor saraci din 10 judete ale tarii (Bucuresti, Vaslui, Iasi, Dambovita, Bacau, Ialomita, Timisoara, Prahova, Mehedinti, Ilfov). Campania a presupus colectarea unor cadouri de Craciun si distributia acestora in perioada 10-16 decembrie 2013 la peste 11.000  de copii din tara, care traiesc in 25 de sate si comune, selectate pentru anul 2013 de catre organizatori, cu ajutorul primariilor locale. Mobilizarea si rezultatele bune obtinute in cadrul acestei campanii, ne-au motivat in sustinerea pe viitor a proiectelor similare.

 In anul 2014, am fost implicati intr-un proiect numit “ Satul Biblic”, alaturi de Asociatia Studenteasca AMiCUS Bucuresti si Asociatia Exploratori pentru Viitor, in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 din Bucuresti si Liceul Teoretic Mihai Ionescu. Cu ocazia Sarbatorilor de Paste, in perioada 7-17 Aprilie 2014, o suprafata de 3000 m2 care apartine parcului Titan din Bucuresti, a fost transformata intr-un sat biblic traditional, compus dintr-un sir de evenimente si expozitii, in care vizitatorii au putut observa stilul de viata al personajelor antice. Gandit ca o reiterare a activitatilor specific perioadei biblice, proiectul a fost materializat prin sustinere. 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 03.02.2016